Benvinguts de nou al nostre blog,

Afortunadament, anar a Lleida ja no suposa pujar a un cotxe i preparar-se per un viatge llarg: ara puges a l’AVE i si fa o no fa en una hora, ja ets a la capital del Segre.

I això mateix van fer el passat dijous 22 de juny la Presidenta de l’Associació, la Conxita Pericó, junt amb un altre membre de la junta, l’Adolf Baqués i en Jordi Cantera, el nostre imprescindible assessor jurídic (que molts i moltes coneixereu, si mai heu usat els seus serveis per aclarir-vos en una subvenció o per aplicar una normativa d’aquelles que fan mal de cap només de mirar).

Allà tots tres es van trobar amb una representació de les llars associades de les terres de ponent: l’ Arc Iris, el Patufet, la Blanquerna i la Nala , totes de la mateixa ciutat de Lleida i la Baldufa  de Cervera.

La trobada va ser relaxada en la forma, podeu veure’ls a la imatge d’aquest post, tranquil·lament asseguts i assegudes en una terrasseta, però intensa en el contingut.

Des de l’Associació es va fer un buidat de tots els temes que s’estan treballant aquests dies, i que tant ens preocupen: la polèmica sobre l’intent de regulació de les mares de dia i com s’està intervenint per que se’ns escolti abans de tirar endavant el Decret, les accions que es poden fer i es fan quan es detecta una “ludoteca” que fa competència deslleial, com es poden vèncer les dificultats d’intervenció en el difícil i particular món municipal, on sovint cada poble és un món, com tractar amb els inspectors i les inspectores i com l’Associació pot donar un cop de mà si cal, la importància de tenir un gestor o gestora que estigui al dia de les particularitats de les llars d’infants…

I des de les representants de les llars de Lleida van sortir preguntes, suggeriments i queixes que varem respondre amb l’ajuda jurídica del Jordi Cantera.

A títol d’exemple, una consulta sobre el certificat de penals: L’ha de tenir tot el personal, inclòs el dels serveis contractats? Quan temps dura??? I així varem anar aclarint diferents punts sobre gestió, organitzaçió i relacions amb l’administraçió, que el nostre dia a dia a l’escola amb els nens i les famílies, molts cops queden pendents de resoldre.

Es va quedar, per part de l’Associació, que sempre que es pogués, es repetirien els cursos que s’organitzen a Barcelona també a les terres de Lleida i que com a mínim un cop l’any tornaríem a agafar l’AVE per fer l’horeta que ens separa. Les Llars de Lleida, per la seva part, es van comprometre a seguir unides lluitant, i a estendre l’Associació a més centres.

I per acabar, la nostra presidenta va encoratjar a les Llars de Lleida amb unes sentides paraules, fruït de la seva pròpia experiència:

“Sempre ens han dit que no teníem futur… El cert es que les Llars d’infants privades varen néixer en un context on la dona volia treballar i no tenia on deixar els seus fills. Vàrem començar facilitant la conciliaçió laboral, i ara, en aquests moments, som Llars d’infants amb projectes educatius avançats, i seguim conciliant més que mai. Crec fermament en la lliure elecció de les famílies, que saben molt bé on volen portar els seus fills i filles. Si treballes amb il.lusió i t’estimes la teva feina, els nens, les famílies i els companys i companyes ho noten. Jo ja porto 50 anys i n’estic orgullosa del què i com ho he fet. I us encoratjo a creure i a seguir estimant la nostra professió.”

Una reunió ben aprofitada!

Associació Catalana Llars d’Infants

Unidos por el 0-3 WEB

Unidos por el 0-3 WEB

Unidos por el 0-3 Facebook

Unidos por el 0-3 Facebook

D’altres articles que us poden interessar…

Share This