Benvinguts i benvingudes al nostre blog,

Quan s’acosta l’època de les matriculacions a les nostres escoletes, sempre hi ha un punt de nerviosisme per tot el que pot acabar (o no) passant, i sovint esperem tenir “bona sort”.

Doncs bé, segons el que vam aprendre al curs que ens va fer l’Elena Ávila de l’empresa “Be On retail”  el passat 29 de gener a la seu de la nostra associació, no tot depèn de la sort. Nosaltres podem influir poderosament en tot el procés de matriculació, si ens hi fixem una mica i apliquem tot un seguit de tècniques ja provades exitosament en altres sectors, d’escala similar a la nostra.

L’Elena ens va fer aturar a reflexionar, amb una pregunta senzilla i oportuna: “Recordeu com va anar el procés de matriculació de l’any passat?”. I aquí a tots i a totes ens van venir al cap coses bones, coses dolentes, aspectes millorables… Vaja! És clar que la millor manera d’arribar a conclusions útils, és fer-se les preguntes adequades.

I aquesta és una pregunta encertadíssima pel cas que ens ocupa: Una escola increïble amb un procés de matriculació poc cuidat… Pot prosperar? Abans potser, però ja no. Ara hi ha molta oferta, molta informació, molta competència i… menys nens i nenes.

El procés de matrícula, no comença el dia que efectivament fem la matrícula sinó que s’inicia molt abans, des del moment que els pares i les mares comencen a pensar a portar el seu fill o la seva filla a una llar d’infants, i comencen a moure’s.

Un símil molt encertat que va fer l’Elena Ávila de tot el procés, dividint-lo en parts, fou el d’un enamorament: Hem de ser visibles, accessibles i atractius, després hem de formalitzar la relació, i finalment consolidar-la, fomentant la seguretat i construint la confiança, treballant en el dia a dia la seva fidelitat.

A partir d’aquestes premisses la sessió es va convertir en un taller totalment pràctic i interactiu en el que, dividits en grups, se’ns va fer respondre a tot un seguit de supòsits que ens van portar a les preguntes claus: Què busquen els pares i les mares? Què veuen? Que escolten? Quines són les seves pors? ( I com aquestes moltes més!).

Després se’ns van ajudar a veure com els i les professionals que treballen amb nosaltres, les instal·lacions, el tracte que dispensem a les famílies que ja són “de casa” i molts d’altres factors que configuren la totalitat del nostre projecte, acaben essent importants a l’hora d’afavorir la matriculació, i com podem incidir en tots i cadascun d’ells.

I finalment, també se’ns van donar les claus per poder crear sistemes senzills per poder recollir les dades que necessitem, i quantificar-les i analitzar-les adequadament per poder organitzar un procés de matrícula… De luxe!

Moltes gràcies a l’Elena Ávila i a “Be On Retail”! Pensarem molt en les vostres paraules en el proper procés de matriculació!

També us pot interessar…

Comunicat AGÈNCIA CATALANA DE CONSUM.

Aclariments i propostes de l’agència Catalana del Consum del Departament d’Empresa i coneixement en relació amb les quotes de les escoles bressol i llars d’infants privades en el context actual d’estat d’alarma i de confinament de la població.

Share This