Benvinguts i benvingudes als nostres continguts

No és cap novetat dir que l’infant aprèn a través del joc. Però, malauradament, cal repetir-ho, i argumentar la importància del joc lliure per al creixement vital de l’Infant. I observant el seu joc es constata com s’assembla al món de l’art, perquè són espais de llibertat, de transgredir les normes, d’inventar mons possibles, on la connexió amb un mateix és intensa, on el jo es va construint de forma genuïna, establint sinergies amb els altres, i construint el món.

Enfilar-se fins a les branques més fines.

Grimpar sense necessitat de mirar a terra.

Rodolar sense rumb.

Desfilar sense vergonya en escenaris desconeguts.

Endinsar-se en llocs amagats.

Trobar tresors enterrats a la sorra.

Inventar sons sense saber-ho.

Crear circuits d’aigua en qualsevol bassal.

Aquestes són algunes de les coses que ells fan, si els deixem l’espai i el temps per fer- les.

A l’escola deixem poc temps per badar, per improvisar, per inventar-se jocs i crear aventures fantàstiques amb els seus amics.

Si aconseguim que les mestres de l’escola, tornin a connectar-se amb la part de la imaginació i de la creació, explorant llenguatges artístics que els permetin expressar- se d’una forma diferent a l’habitual, haurem aconseguit que connectin amb la pròpia infància, que redescobreixin el plaer de la fantasia i la invenció.

Així la creativitat no esdevé una facultat mental separada, sinó una característica dels nostres processos de pensament diaris.

Observant el joc dels nens m’he adonat que el món de l’art i el del joc són similars, perquè són espais de llibertat, de transgredir les normes, d’inventar mons possibles, on la connexió amb un mateix és intensa, on el jo es va construint de forma genuïna, establint sinergies amb els altres, i construint el món. L’emoció esdevé el motor del joc i la invenció, amb aprenentatges significatius i reveladors.

Tal com escriu Tonnucci en el seu llibre “Imagine Elephants”. “Jugar para un niño es la posibilidad de recortar un trocito de mundo y manipularlo, sólo o acompañado de amigos, sabiendo que donde no pueda llegar lo puede inventar”.

Moltes gràcies de nou per seguir els nostres articles!!

Comunicat AGÈNCIA CATALANA DE CONSUM.

Aclariments i propostes de l’agència Catalana del Consum del Departament d’Empresa i coneixement en relació amb les quotes de les escoles bressol i llars d’infants privades en el context actual d’estat d’alarma i de confinament de la població.

La gelosia

Completíssim article sobre com afrontar aquesta situació.

Share This