Benvolguts amics,

El passat 28 de’octubre ens vam aplegar a la seu de la nostra associació un bon nombre d’associats i associades per escoltar a la Cristina Pons Mudarra, en el curs “La gestió i l’organització d’una llar d’infants, documents oficials i criteris generals”.

La Cristina Mudarra, mestra infantil i primària, llicenciada en Psicopedagogia, màster en ciències humanes, socials i jurídiques, Mediadora familiar i comunitària i “coach”, i moltes altres coses més, té, a part d’un currículum impressionant, una senzilla i rara virtut: sap convertir lo complicat en en senzill i el feixuc en fàcil.

La seva tècnica la podríem resumir en saber explicar clarament el “perquè” i aportar idees pel “com”-

A les nostres llars ens trobem amb un seguit de documentació que, en teoria, ens hauria de servir de pal de paller alhora d’organitzar el nostre funcionament, possibilitar-nos l’autoavaluació, la millora, i la fixació d’aquesta millora. I alhora fer-ho amb coherència, respecte els principis i valors que, com a centre, volem treballar i transmetre.

Parlem del PROJECTE EDUCATIU DEL CENTRE, LES NORMES D’ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT DEL CENTRE, PROGRAMACIÓ GENERAL ANUAL DEL CENTRE, LA MEMÒRIA DEL CURS, LA PROGRAMACIÓ DEL CURS…

Tots i totes coneixem aquests documents, però la Cristina Pons, molt subtilment (però molt incisivament alhora), ens va anar confrontant a tots i a totes amb l’estat d’aquesta documentació en les nostres escoletes: Ho tenim tot al dia? Ho revisem? Ens serveix realment o ens engavanya? Entenem exactament la seva utilitat? És més… En veiem l’utilitat? Són documents fàcils i entenedors, amb la llargada estrictament necessària per ser operatius? Són un viu reflex del que som?

Amb el “savoir faire” de la Cristina Pons, i amb el suport d’un document que ens va aportar, varem anar desgranant el “perquè” i el “com” de cadascun d’aquests documents.

Resultat: crec que tots i totes les presents vam perdre la por, i vam entendre bé la utilitat i la necessitat de tota aquesta documentació que, ben portada, netejada de pols i brossa, i actualitzada, no deixa de ser un ajut i una forma lògica de fixar el bo, retirar el dolent i progressar cap a l’excel·lència, mantenint vius els valors específics que ens han portat a ser el que som.

L’hora del pati

L’hora del pati és la més divertida, però és també importantíssima pel desenvolupament dels infants.

Share This