Jornada Pedagògica 27 d'Octubre de 2018, de 9 a 18h.

Hotel Melià Barcelona, Avda Sarrià 50. 08029 Barcelona
Inscriviu-vos-hi !!

"Il·lusionar per aprendre"

#AssLlarsJornada18

Les neurociències ens ensenyen com els nens aprenen i també com els educadors hem d’ensenyar.

La nostra societat està en canvi continuu i les escoles hem d’actualitzar la nostra metodologia per donar eines que ajudin a viure i conviure en una societat futura.

Si estem convençuts que l’Educació infantil (0-6) es la base dels aprenentatges posteriors , hem de procurar que les nostres escoles infantils siguin pioneres, amb noves metodologies, amb la creació de nous espais per la infància i sobre tot amb educadors/es ben formats, que puguin atendre les necessitats físiques , socials i emocionals dels seus alumnes.

Per això , l’Associació Catalana de Llars d’infants, procura cada any que en aquesta Jornada pedagògica, i siguin presents formadors de diferents àmbits, que puguin aportar noves idees,noves eines per afrontar els nous reptes, que ens ajudin a ser les escoles Infantils que aquest canvi ens demana.

Programa i horari

8.30h – Arribada. Recepció

9:00 a 10:30h – Créixer al costat de la Música. Creixendo, Anna Roig.

10.30 a 11:00h – Esmorzar

11.00 a 12:30h – Com crear aules i escola sensorialment intel·ligents. Bàrbara Viader

12.30 a 14:00h – Joc simbòlic. Javier Abad i Ángeles Ruiz de Velasco

14.00 a 15:30h – Dinar (Lliure)

15:30 a 17:00h – Joc simbòlic – instal·lació de jocs. Javier Abad i Ángeles Ruiz de Velasco

Créixer al costat de la música: abans i després de néixer

Anna Roig

Anna Roig

Directora i creadora del projecte Creixendo

Creu en la importància de la música en els primers anys de vida i des d’abans de néixer i és per aquest motiu que fa més de 10 anys que centra la seva tasca pedagògica i musical a apropar la música als més petits i les seves famílies.

  • Pedagoga musical i pianista, especialista en el Mètode Jacques-Dalcroze, en l’etapa 0-6 i en música durant l’embaràs. Educadora de Massatge Infantil per l’AEMI, facilitadora de Cant Prenatal i coautora del disc Massatge amb cançons (Tot Sona Records) i del CD-llibre Voooox!, produït per L’Auditori: Educa.
  • Professora de música i moviment, piano i llenguatge musical a diverses escoles de música i escoles bressol. Tallerista dels tallers familiars vinculats als concerts educatius de L’Auditori de Barcelona.
  • Formadora de formadors, col·labora amb l’empresa Tot Sona i amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona realitzant formació a mestres arreu d’Espanya.
  • Directora i creadora del projecte Creixendo ( Estimulació Musical i Sensorial per abans i després de néixer) i del projecte Embarassades i nadons a L’Auditori de Barcelona, a través dels quals desenvolupa la seva tasca creativa realitzant tallers i concerts per a embarassades i nadons.
Descripció de la ponència

La música des de la mirada dels infants i les seves famílies. Una aproximació a la importància de la música en el desenvolupament dels més petits i el vincle amb l’adult.

El projecte Creixendo i la seva trajectòria. Estimar i gaudir amb i de la música. Com acompanyar els infants i com compartir aquesta vivència des de la nostra mirada.

El nostre rol com a educadors/es acompanyants. Disseny, desenvolupament i conducció de la sessió: què cal tenir en compte. Recursos musicals i materials adequats a l’edat. Idees i propostes basats en l’audició, jocs musicals i de moviment.

“Com crear aules i escoles sensorialment intel·ligents”

Barbara Viader

Barbara Viader

Directora i terapeuta del Centre d'Estimulació Infantil de Barcelona des del 2002

  • Diplomada en Teràpia Ocupacional per la Universitat Autònoma de Barcelona
  • Especialitzada en pediatria i educació per la Universitat Nacional de Colòmbia
  • Màster en neurociències per la Universitat de Barcelona
  • Certificada en Integració Sensorial per la Universitat del Sud de Califòrnia
  • Directora i terapeuta del Centre d’Estimulació Infantil de Barcelona des del 2002
  • Mare de dues nenes
Descripció de la ponència

Les neurociències ens diuen que el desenvolupament sensorial i motriu és essencial per a desenvolupar una correcta maduresa evolutiva, per adquirir bona capacitat d’aprenentatge per a tenir un benestar global que ens permeti estar atents, sentir-nos segurs i relacionar-nos de forma eficaç.

És per això que partint de la teoria de la integració sensorial, descobrirem la importància de la intel·ligència sensorial, parlarem de quines són les necessitats sensorials dels infants d’avui en dia, i descriurem com crear escoles sensorialment intel·ligents.

“Simbología de los lugares de encuentro y vida de relación, en Educacion Infantil:

propuesta de las instalaciones de juego”

Ángeles Ruiz de Velasco y Javier Abad

Ángeles Ruiz de Velasco y Javier Abad

Ángeles Ruiz de Velasco es Doctora en Ciencias de la Educación y Javier Abad es Doctor en Bellas Artes

Son profesores de la Facultad de Ciencias de la Educación del Centro Universitario La Salle (adscrito a UAM) y coautores del libro “El Juego Simbólico” (Graó, 2011). Como ponentes han participado en Congresos, Jornadas y encuentros de Educación Infantil y Educación Artística en España, Europa y diferentes países de Hispanoamérica.

Sus publicaciones e investigaciones están relacionadas con la configuración de espacios lúdicos para la infancia a través de instalaciones de juego y la creación de contextos para la vida de relación y el encuentro en diferentes ámbitos artísticos, educativos y sociales.

Descripció de la ponència

Desde la emoción, hablaremos del encuentro en bienestar de la infancia con el mundo para el ingreso en una cultura simbólica, es decir, la condición humana.

Esto es posible a través de la configuración estética de los espacios para la vida de relación (construida en el día a día entre iguales y con los adultos referentes) y los lugares de juego que favorecen la expresión libre y placentera del imaginario infantil.

Més informació

Col·laboradors

#AssLlarsJornada18

Share This