Benvinguts de nou al nostre blog,

L’hora lliure, sortir al pati, l’estona d’esbarjo…, és el moment més esperat a l’escola, la universitat o la feina, és el moment que creues la porta de la “semillibertat” perquè tot i que saps que acabarà en breu i hauràs de tornar a les teves obligacions, és el teu moment.

L’hora del pati sempre s’ha definit com l’estona entre classes per a què els infants es distreguin o descansin tot i que s’ha demostrat que resulta ser més que tot això perquè té nombrosos i valuosos beneficis en el desenvolupament tant físic com psíquic.

Totes les activitat físiques, espontànies i lliures, com córrer, saltar, perseguir-se, jugar, ballar, moure’s… milloren el rendiment posterior de l’atenció, la concentració, la comprensió i la memòria.

L’hora del pati provoca que els infants adquireixin determinades habilitats socials, com l’afectivitat i l’empatia necessàries per una correcta interacció amb els demés, ja que els ofereix la possibilitat d’afrontar-se als seus iguals sense la presència de l’adult.

S’hi promou la socialització, la participació i les interaccions personals positives, la creativitat i l’aprenentatge de normes i habilitats per a prendre decisions i resoldre conflictes.

Podem definir aquest com un temps i un espai amb llibertats per a decidir que fer, com i amb qui per a descansar i gaudir, però també és un espai educatiu molt i molt enriquidor en el que els infants aprenen a relacionar-se, a tolerar i acceptar la diversitat, a dialogar, a resoldre conflictes, a ser comprensius, a conviure, a participar, a treballar en equip, a saber guanyar i perdre, a respectar les normes del joc, a promoure la igualtat, a saber compartir i cooperar, a cuidar el material, a saber esperar el torn i a gaudir jugant.

Un estudi portat a terme al col.legi de medicina Albert Einstein de Nueva York ha confirmat que l’estona de pati és directament proporcional al bon comportament i a l’aprenentatge dels alumnes.

També us pot interessar…

Escoltar els infants

Per establir un bon vincle, és condició que es doni una bona comunicació en la que hi conflueixen l’adult i el nen.

XI Jornada Educativa, 26 d’octubre de 2019.

Dissabe 26 d’octubre del 2019, plaça d’Espanya de Barcelona, 151 professionals de les llars d’infants de tot Catalunya omplen una de les grans sales de l’hotel Catalonia Barcelona Plaza.

Share This