Benvinguts de nou al nostre blog,

L’hora lliure, sortir al pati, l’estona d’esbarjo…, és el moment més esperat a l’escola, la universitat o la feina, és el moment que creues la porta de la “semillibertat” perquè tot i que saps que acabarà en breu i hauràs de tornar a les teves obligacions, és el teu moment.

L’hora del pati sempre s’ha definit com l’estona entre classes per a què els infants es distreguin o descansin tot i que s’ha demostrat que resulta ser més que tot això perquè té nombrosos i valuosos beneficis en el desenvolupament tant físic com psíquic.

Totes les activitat físiques, espontànies i lliures, com córrer, saltar, perseguir-se, jugar, ballar, moure’s… milloren el rendiment posterior de l’atenció, la concentració, la comprensió i la memòria.

L’hora del pati provoca que els infants adquireixin determinades habilitats socials, com l’afectivitat i l’empatia necessàries per una correcta interacció amb els demés, ja que els ofereix la possibilitat d’afrontar-se als seus iguals sense la presència de l’adult.

S’hi promou la socialització, la participació i les interaccions personals positives, la creativitat i l’aprenentatge de normes i habilitats per a prendre decisions i resoldre conflictes.

Podem definir aquest com un temps i un espai amb llibertats per a decidir que fer, com i amb qui per a descansar i gaudir, però també és un espai educatiu molt i molt enriquidor en el que els infants aprenen a relacionar-se, a tolerar i acceptar la diversitat, a dialogar, a resoldre conflictes, a ser comprensius, a conviure, a participar, a treballar en equip, a saber guanyar i perdre, a respectar les normes del joc, a promoure la igualtat, a saber compartir i cooperar, a cuidar el material, a saber esperar el torn i a gaudir jugant.

Un estudi portat a terme al col.legi de medicina Albert Einstein de Nueva York ha confirmat que l’estona de pati és directament proporcional al bon comportament i a l’aprenentatge dels alumnes.

També us pot interessar…

El dol en la infància

No hem d’ocultar la realitat als nens ni protegir-los de la mort, però sí ajudar-los en el procés de dol. 

Share This