Associats i amics,

L´educació emocional suposa “entendre el que sento, quan ho sento, perquè ho sento, què em fa sentir així,… “ i tot sense judici. Les emocions són la base de l´aprenentatge i el fet de gestionar-les millor o pitjor serà el que ens faciliti les nostres relacions i el nostre dia a dia.

En la vida quotidiana, el més emocional ens desmunta i ens fa dèbils davant els altres i qui és el que no pot gestionar a la feina l´estrès, un mal dia,… i s´ho guarda per casa. En canvi, de cara a la societat hem creat un personatge que ens permet amagar les emocions que no estan ben vistes o això ens creiem.

Per això hem d´acompanyar a les famílies a sortir de la pressió social de ser pares perfectes i fer-les conscients que és important deixar que els nens/es frustrin. Com ho podem fer des de l´aula?

Necessitem un temps per acceptar la situació i gestionar-ho. (permetre-li al nen/a la frustració). Quan estigui calmat/ada li dieu que enteneu que estigui enfadat i que no us ha agradat el que heu vist. Va molt bé parlar en primera persona des de la vostra emoció ja que us eviteu el judici i l´autoestima no els hi baixa. Confiar en que us entenen .

Fent-ho d´aquesta manera, poseu tota la intenció en entrenar les habilitats (autoestima, confiança, paciència) que són importants per a què els nens i nenes les puguin utilitzar per a sobreviure i prendre consciència emocional del que senten i poder aconseguir regular els seus conflictes per a poder anar per la vida i sense pors.

Aquest procés el podeu explicar a les famílies i els esteu donant eines molt poderoses per a poder créixer amb ells/es i aprendre d´ells/es perquè l´educació emocional no té edat i mai és tard.

Share This