Amics i associats,

En el post d’aquesta setmana tractarem de respondra a la pregunta següent: Què és la psicomotricitat lliure?

La psicomotricitat és una concepció del desenvolupament que vincula les funcions motrius de l’organisme amb les seves funcions psíquiques com un sol procés: representa la suma del què coneixem, de les nostres emocions i de com les expressem, del què percebem del nostre entorn i de com ens hi relacionem. Per això ocupa un paper fonamental en el desenvolupament harmònic de la personalitat.

Tot va començar amb la dra. Emmi Pikler, pediatra hongaresa que va treballar amb nens orfes a l’institut Lóczy de Budapest, durant els anys 30 del segle passat: ella va observar que els infants de 0 a 3 anys a qui no s’impedia moure’s lliurement (cadiretes, bressols, hamaquetes, “taca- taca”…), però que se sentien segurs perquè hi havia un adult de referència que els observava, els cuidava i els feia conscient d’ells mateixos a través del respecte i la promoció de la seva iniciativa, no patien el què s’anomena “síndrome hospitalari” i podien desenvolupar una vida adulta integrada a la societat.

Emmi Pikler va escriure entre d’altres, el llibre “MOURE’S EN LLIBERTAT, DESENVOLUPAMENT DE LA PSICOMOTRICITAT GLOBAL” (1969) Amb ella van començar moltes coses…

Ruth Baqués i Garcia, directora de la Llar d’infants Saltiró

Comunicat AGÈNCIA CATALANA DE CONSUM.

Aclariments i propostes de l’agència Catalana del Consum del Departament d’Empresa i coneixement en relació amb les quotes de les escoles bressol i llars d’infants privades en el context actual d’estat d’alarma i de confinament de la població.

La gelosia

Completíssim article sobre com afrontar aquesta situació.

Share This