Associats i amics,

Fa uns dies la Presidenta de la nostra Associació, la Conxita Pericó, seguint amb la idea de la Junta de conèixer en primera persona al major nombre de llars associades, es va reunir amb representants de centres d’Esplugues (com la Llar d’infants Nimbo), de Sarrià Sant Gervasi (com la Llar d’infants Peter Pan)  i de L’Hospitalet (com la Llar d’infants Saltiró )

La reunió es va dur a terme a les instal·lacions del Saltiró a L’Hospitalet, aprofitant que actualment el seu representant, l’Adolf Baqués forma part de la Junta.

A partir del punts de l’ordre del dia de la reunió, van anar sorgint tot un reguitzell de temàtiques que van ajudar a tots i a totes a posar-se al dia.

Així es va parlar dels canvis que són a punt d’aplicar-se en la llei de protecció de dades, i en l’oferta que l’Associació ha aconseguit per les associades a través de “Cubetic Consultors”, en col·laboració amb el “Grupo Forma”, per posar-se al dia a uns preus molt competitius.

També va sortir l’estat del Conveni Estatal, que feia sis anys que no es denunciava, i que s’està negociant. L’Associació hi participa a través de FENACEIN, i anirà informant de qualsevol novetat.

Especial interès va generar la conversa sobre els centres “alegals” o directament “il·legals”, que malauradament tots i totes coneixem, pel perill d’una atenció inadequada als infants que poden comportar. Des de l’Associació s’està treballant perquè els inspectors puguin entrar en espais que no depenguin directament del Departament d’Ensenyament, i entretant ja hi ha en marxa més d’una vintena d’expedients impulsats pels nostres serveis jurídics.

La trobada es va cloure amb una defensa del model que representen les Llars d’infants, model que és plenament compatible, es va dir, amb el de les escoles bressol públiques.

També es va sol·licitar a les i als assistents que fessin arribar a la Junta totes les idees que puguin considerar útils per al col·lectiu.

Sol·licitud que fem extensiva des d’aquí a tots els centres associats: Animeu-vos a posar en comú experiències, idees d’organització… El que sigui! Si ho ens ho feu arribar, trobarem la manera de compartir-ho i fer-ho arribar als companys i a les companyes que representem.

Entre tots i totes, seguirem, creixerem i millorarem!

Comunicat AGÈNCIA CATALANA DE CONSUM.

Aclariments i propostes de l’agència Catalana del Consum del Departament d’Empresa i coneixement en relació amb les quotes de les escoles bressol i llars d’infants privades en el context actual d’estat d’alarma i de confinament de la població.

La gelosia

Completíssim article sobre com afrontar aquesta situació.

Share This