Benvolguts associats i amics,

Hi havia una vegada… quan sentim això ja sabem que tot seguit s’explicarà un conte.

Explicar contes és una activitat essencial per iniciar els infants en l’art de la paraula i la creativitat de la llengua amb moments màgics de descoberta d’emocions i sentiments.

Els infants de ben petits, han d’escoltar contes a casa, a l’escola… escoltar contes els ajuda a desenvolupar la imaginació i la fantasia.

Els contes ajuden a l’infant a créixer com a persona, són una font valuossísima d’aprenentatges enriquidors per a la vida.

Des de l’escola us convidem a explicar contes als vostres fills i filles és un moment entre vosaltres i ells/es, es convertirà en una rutina que finalment serà una necessitat perquè serà el vostre moment màgic, en la que estareu contribuint al creixement integral del vostre fill/a, afavorirà la vostra relació amb ells/es, millorareu i estimulareu el plaer per escoltar, imaginar i crear dels vostres fills/es i l’ajudareu a desenvolupar el gust per aprendre.

A l’escola infantil s’expliquen contes, però no oblideu que vosaltres sou únics perquè sou els seus pares i que aquest moment en particular entre vosaltres i ells/es només és un regal que està a les vostres mans, si voleu regalar un tresor als vostres petits/es regaleu-los… L’ESTONA PER EXPLICAR UN CONTE!

A l’hora d’explicar una conte podem tenir una sèrie de consells que ens ajudaran a treure més partit a aquesta experiència:

-Quan expliquem un conte hem de posar ganes, els infants aprenen molt de la comunicació no verbal i tot que nosaltres no ho diguem, la nostra cara i la nostra manera de contar pot comunicar avorriment, cansament….

-Fer que el petit/a s’endinsi en la història a través de la nostra expressivitat. Els canvis de veu, els silencis oportuns,… tot això ajudarà a l’infant a viure la història i que la pugui imaginar.

-Abans de començar, es convenient crear un ambient tranquil i silenciós per afavorir la concentració. S’ha de tenir present que sense un mínim d’atenció l’infant no podrà identificar-se amb els personatges i al final s’acabarà avorrint.

-Fer una bona elecció i pensar si disposem de molt de temps o de poc temps. S’ha d’escollir el conte en funció de les capacitats i necessitats de l’infant.

Com sempre, moltes gràcies per seguir els nostres continguts, esperem que aquest article us hagi resultat pràctic i interessant!!

Escoltar els infants

Per establir un bon vincle, és condició que es doni una bona comunicació en la que hi conflueixen l’adult i el nen.

XI Jornada Educativa, 26 d’octubre de 2019.

Dissabe 26 d’octubre del 2019, plaça d’Espanya de Barcelona, 151 professionals de les llars d’infants de tot Catalunya omplen una de les grans sales de l’hotel Catalonia Barcelona Plaza.

Share This