Benvolguts associats i amics,

Hi havia una vegada… quan sentim això ja sabem que tot seguit s’explicarà un conte.

Explicar contes és una activitat essencial per iniciar els infants en l’art de la paraula i la creativitat de la llengua amb moments màgics de descoberta d’emocions i sentiments.

Els infants de ben petits, han d’escoltar contes a casa, a l’escola… escoltar contes els ajuda a desenvolupar la imaginació i la fantasia.

Els contes ajuden a l’infant a créixer com a persona, són una font valuossísima d’aprenentatges enriquidors per a la vida.

Des de l’escola us convidem a explicar contes als vostres fills i filles és un moment entre vosaltres i ells/es, es convertirà en una rutina que finalment serà una necessitat perquè serà el vostre moment màgic, en la que estareu contribuint al creixement integral del vostre fill/a, afavorirà la vostra relació amb ells/es, millorareu i estimulareu el plaer per escoltar, imaginar i crear dels vostres fills/es i l’ajudareu a desenvolupar el gust per aprendre.

A l’escola infantil s’expliquen contes, però no oblideu que vosaltres sou únics perquè sou els seus pares i que aquest moment en particular entre vosaltres i ells/es només és un regal que està a les vostres mans, si voleu regalar un tresor als vostres petits/es regaleu-los… L’ESTONA PER EXPLICAR UN CONTE!

A l’hora d’explicar una conte podem tenir una sèrie de consells que ens ajudaran a treure més partit a aquesta experiència:

-Quan expliquem un conte hem de posar ganes, els infants aprenen molt de la comunicació no verbal i tot que nosaltres no ho diguem, la nostra cara i la nostra manera de contar pot comunicar avorriment, cansament….

-Fer que el petit/a s’endinsi en la història a través de la nostra expressivitat. Els canvis de veu, els silencis oportuns,… tot això ajudarà a l’infant a viure la història i que la pugui imaginar.

-Abans de començar, es convenient crear un ambient tranquil i silenciós per afavorir la concentració. S’ha de tenir present que sense un mínim d’atenció l’infant no podrà identificar-se amb els personatges i al final s’acabarà avorrint.

-Fer una bona elecció i pensar si disposem de molt de temps o de poc temps. S’ha d’escollir el conte en funció de les capacitats i necessitats de l’infant.

Com sempre, moltes gràcies per seguir els nostres continguts, esperem que aquest article us hagi resultat pràctic i interessant!!

Comunicat AGÈNCIA CATALANA DE CONSUM.

Comunicat AGÈNCIA CATALANA DE CONSUM.

Aclariments i propostes de l’agència Catalana del Consum del Departament d’Empresa i coneixement en relació amb les quotes de les escoles bressol i llars d’infants privades en el context actual d’estat d’alarma i de confinament de la població.

La gelosia

La gelosia

Completíssim article sobre com afrontar aquesta situació.

Share This